БСП
Националният съвет на БСП заседава днес и прие решения

БСП днес свиква Националния съвет на партията, на който ще бъдат обсъдени изборните резултатите на левицата, която се срина до 5-та политическа сила. На пленума социалистите ще решат дали да свикат Конгрес на партията и ще обсъдят какви промени ще предприемат.

Социалистите са очаквали по-високи резултати, но позитивното според лидера на БСП Корнелия Нинова е, че сривът на партията е с под един процент в сравнение с миналия парламентарен вот: „Резултатът ни не е добър, но не драматизираме от това. Взимаме си поуки и от свои грешки, и от обективни обстоятелства, и ще вземем категорични решения какво да променим оттук нататък, за да се промени и авторитета на БСП“.

На пленума днес трябва да се реши и дали ще има конгрес на БСП. Според еврудепутата Петър Витанов, повече от 70 членове на Националния съвет настояват да се проведе такъв и на него да се обсъдят политиките и ръководството на партията: „След като видяхме, че сме достигнали поредно историческо дъно, че сме с едноцифрено число подкрепа и че сме пета политическа сила, да проведем разговор за бъдещето на БСП, за бъдещото ляво обединение. Ако сме стигнали дотам, че една партия, колективна, на 130 години, с хора от различни идейни течения, се свежда само до един или друг човек, толкова по-зле за тази партия“.

„А дали ще има конгрес, ще решат членовете на Националния съвет в събота. Идват 180 човека от цялата страна“ – отговори Нинова.

Нито тя, нито заместниците ѝ ще се оттеглят: „Категорично оставки няма да подаваме. Оставката ни в момента се иска от хора, които през цялата кампания работиха срещу БСП “ – увери лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук