нинова ваксините
на снимката: Корнелия Нинова

Искаме промяна на модела чрез оставка на правителството. България се управлява от паралелна държава. Това каза на пресконференция лидерът на БСП Корнелия Нинова след заседание на изпълнителното бюро на партията.

„Подписката за оставка на правителството може да прерасне във вот на недоверие, който да внесем в пленарна зала”, каза Нинова.

На въпрос дали тази подписка може да прерасне във внесен в парламента вот на недоверие към кабинета „Борисов“ 3, Нинова отговори:

„Може да прерасне“. По думите й тогава ще е вот на недоверие, подкрепен от народа.

Лидерът на БСП припомни, че в този парламент БСП е внасяла няколко вота на недоверие.

„Внасяхме няколко вота и искам да ви припомня, че макар и неуспешни, времето доказа обратното. Помните ли вота за корупция? Е, след три-четири, две години от тези вотове, видяхте ли, че фактите се потвърдиха. Да, в парламента не минава, защото партиите другите държат на статуквото, искат да си изкарат мандата, това е тяхно право. Всяка партия си решава своето поведение. Нашето е това – опозиция, алтернатива“, каза Корнелия Нинова.

На въпрос дали очакват ДПС да ги подкрепи, Нинова поясни, че не са водили разговори с тях. „Предстои ни в събота Национален съвет“, каза тя и поясни, че предложенията ще бъдат обсъдени и на Изпълнително бюро.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!