БСП, Корнелия Нинова
Корнелия Нинова и членове на БСП по време на изявление в централата на партията

Националният съвет на БСП дава мандат на парламентарната група да подкрепи структурата и състава на предложеното от „Има такъв народ“ правителство при условие, че бъде оттеглена кандидатурата на Петър Илиев за вицепремиер и министър на вътрешните работи. Това е предложеното от ръководството на БСП решение. По него в момента се събират подписи на членовете на Националния съвет на партията.

Политическият съвет на коалицията „БСП за България“ прие следното решение:

1. Оценява високо положените усилия на преговорния екип за постигане на политическо споразумение с ПП ИТН, в което да залегнат приоритетите на коалицията.

2. Изразява резерви по отношение на персоналния състав на предложения МС и по-конкретно към кандидатурата на Петър Илиев за вицепремиер и министър на МВР.

3. Ако той не бъде оттеглен, ПГ на Коалиция „БСП за България“ да не подкрепя предложения МС.

Заседанието е неприсъствено, а окончателното решение на левицата се очаква да бъде обявено по-късно днес. В момента се провежда заседание на Коалиционния съвет.

Вчера лидерът на левицата Корнелия Нинова заяви, че кандидатурата на Илиев трябва да бъде оттеглена, ако ИТН иска подкрепата на БСП.

По-рано днес стана ясно че „Демократична България“ няма да подкрепят предложението на „Има такъв народ“ за състав на Министерски съвет, съобщи съпредседателят на организацията Христо Иванов. Той поясни, че това решение е взето единодушно от всички членуващи в обединението политически субекти.

Припомняме че вчера групата на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ също обявиха, че няма да подкрепи проектоправителството на „Има такъв народ“.

Очаквайте подробности!

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!