кабинет на ИТН

„Изправи се БГ! Ние идваме!“ няма да подкрепи кабинета на „Има такъв народ“. Това стана ясно след заседанието на парламентарната група.

„Взехме решение да гласуваме единодушно против предложения от „Има такъв народ“ кабинет“, заяви Мая Манолова след заседанието на парламентарната група на „Изправи се БГ! Ние идваме!“. Тя бе категорична, че на миналогодишните протести гражданите са поискали правителство на промяната, каквото не е било предложено от партията победител на предсрочните парламентарни избори.

Още преди заседанието на парламентарната група стана ясно, че двамата депутати от „Единна народна партия“, която е част от коалицията „Изправи се.БГ! Ние идваме!“, няма да подкрепят кабинета на „Има такъв народ“ при евентуалното му гласуване в парламента. Това са Мария Капон и Арман Бабикян.

По-рано през деня стана ясно че и БСП не одобрява Петър Илиев за вицепремиер и министър на вътрешните работи и иска „Има такъв народ“ да предложи друг човек за тези постове. От партията заявиха, че ако Петър Илиев не бъде оттеглен от поста вицепремиер и министър на вътрешните работи, правителството на „Има такъв народ да не бъде подкрепено в пленарна зала. Решението на Националния съвет ще се вземе утре следобед.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!