Петър Илиев е само повод „Демократична България“, „Изправи се БГ! Ние идваме!“ и БСП, за да не подкрепят кабинета. Всички вие сте играчи на статуквото. Това написа Слави Трифонов в социалната мрежа.

„Ще кажа нещо и на „Демократична България“, „Изправи се! Ние идваме!“ и БСП. Ако пак ще използвате Петър Илиев, само и само да не подкрепите правителството на „Има такъв народ“, явно си мислите, че никой не прави разлика между повод и причина. Петър Илиев е поводът, който си търсите, а причината е, че всички вие явно сте играчи от статуквото и за нищо на света не можете да приемете някой да ви се бърка в така наречената „политика““, заяви лидерът на „Има такъв народ“.

Трифонов защити кандидатурата на Петър Илиев за виципремиер и вътрешен министър в кабинета на Пламен Николов.

„Само да ви припомня, че Петър Илиев е преподавател по конституционно право, говори три езика, не е бил никога във властта, не е бил министър в нито един кабинет на Бойко Борисов, не е участвал в обществени поръчки, не е предлагал Делян Пеевски за шеф на ДАНС, а е бил адвокат на годината“, написа той.

По повод на поведението на Илиев в сутрешния блок на Нова телевизия, което някои са определили като агресивно, Трифонов заяви: „Не видях много хора да коментират това, което той е казал, а коментират как го е казал. Значи, ако разбирам правилно, явно съществуват хора, които предпочитат сладко да ги лъжат, вместо агресивно да им казват истината. Е, аз не съм от тези хора“.

Лидерът на ИТН заявява, че се е започнал случайно с Илиев, когато е правил референдума и е останал с впечатление, че той е смел, отговорен, лоялен.

„И ако е агресивен, това е явно, когато има причина и основание. А между другото, ще ви призная, че и аз съм агресивен“, добави Трифонов.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!