На снимката: Пламен Николов

„Неясноти в биографията. Защитил ли е научна степен бъдещият български министър-председател в Клагенфурт?“ – така е озаглавена публикация на австрийския журналист Уве Зомерсгутер в сайта на клагенфуртския вестник „Клайне цайтунг“, свързана с образованието на Пламен Николов в Австрия.

За БТА авторът на статията, който е ръководител на икономическия отдел на вестника, каза, че господин Пламен Николов не е бил възпитаник на университета, съдейки по официална информация, получена от д-р Анегрет Ландес, завеждаща отдела за връзки с обществеността на университета Алпе Адрия в Клагенфурт.

Пламен Николов

В писмено становище по случая тя посочва, че студент или абсолвент на име Пламен Николов не фигурира в компютърната система на университета. Името му не присъства и в регистъра на Съюза на австрийските библиотеки, където се съхраняват всички писмени работи на студентите в Австрия.

Припомняме, че след като се разрази скандал около дисертацията на Пламен Николов, тъй като първоначално не можел да бъде открит в регистъра с хабилитирани лица, сега пък такива има относно факта, че е учил в Австрия.  Именно с докторската си степен от университета в Клагенфурт (Австрия) по „Философия на икономиката, правото и политиката“ Николов се явява преди няколко години на кастинг за политици в реалити формата на предаването на Слави Трифонов.

Пламен Николов опита да заличи съмненията около образованието си като донесе в парламента преди дни дипломите си. Тогава той обяви въпросът за приключен.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук