Ще има нова серия разговори между „Има такъв народ“ и другите парламентарно представени партии, от които се търси подкрепа за съставяне на правителство. Това съобщи кандидат-премиерът Пламен Николов в кулоарите на Народното събрание.

Николов не отговори на журналистите къде се водят преговорите и бе лаконичен: „Да, продължаваме, те вървят в момента“. Той не посочи дали първата политическа сила, която получи проучвателен мандат от държавния гласа, ще го върне изпълнен днес, за което намекна при едно от предходните си изказвания.

Според него предстои да се разбере дали останалите партии са склонни да дадат подкрепата си без писмено споразумение, каквото от ИТН не желаят да подписват.

Станислав Балабанов: Не сме затворили вратата за никого

„Не сме затворили вратата към никого. Ако имат желание, ние сме свободни да продължим да разговаряме както с „Демократична България“, така с „Изправи се БГ! Ние идваме!“, допълни депутатът. Припомняме, че дългоочакваните сериозни преговори с тези партии, бяха формални за 20 минути и от тях не произеле нищо.

„Чакаме да се лишат всички от емоциите си и да постъпят практично, това е най-важното. Надяваме се да има кабинет, защото е изключително важно, от тях зависи“, каза още Балабанов.

Той акцентира, че ако БСП имат някакви въпроси, ще им бъде отговорено и припомни, че от партията му са постигнали почти пълно припокриване по темите с останалите формации, с които са водени разговори.

Вчера на свое заседанието социалистите не стигнаха до окончателно решение дали да подкрепят проектокабинета на „Има такъв народ“. Взеха решение да се продължи с разговорите. Основният проблем е, че БСП настоява да бъде сключено писмено споразумение с партията на Трифонов по основните политики на бъдещото управление, което от формацията на категорично отказват.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук