На снимката: Татяна Дончева

Хванаха един от пътя да го направят министър – председател, сега по същия начин го изкарват. С този остър коментар обобщи политическата ситуация Татяна Дончева от „Изправи се. БГ. Ние идваме“ на влизане в парламента. 

Припомняме, че ден преди днешното гласуване кандидат-премиерът оттегли кандидатурата си, а лидерът на партия „Има такъв народ“ Слави Трифонов обяви чрез видео, че съставът на формацията му ще оттегли предложението си за кабинет.

Пламен Николов няма право сам да оттегли кандидатурата си. Той подписва декларации, че поема ангажимент да състави правителство; че отговаря на условията за това. Тук не е иди ми дойди. Ние не сме на „Женския пазар“, допълни Дончева.

Тя подчерта, че е имало много индикации, че на някои хора това им е „театър, кино, сценарий и поредно предаване“.

Дончева каза, че волеизявление от трибуната на Пламен Николов също не слага край на процедурата, а се създава конституционен прецедент.

Тя призова да се постигне съгласие и да не се стига до създаването на прецедент, който по думите е следващият, след създадения от лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който е отказал да бъде депутат и не е пожелал да дойде в парламента, за да направи нещата както трябва.

Дончева не пожела да коментира бъдещи предсрочни избори и каза, че са „изправени пред обучени хора, които са имали очаквания, че номерът им ще мине, но не се получи“.  Тя призова да се поохладят страстите, за да се прецени по какъв път да се тръгне.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук