Пламен Николов

Следват избори. Избори до дупка, както казваше един български политик от близкото минало. Следва отново патова ситуация. Това коментира оттеглилият се кандидат-премиер на „Има такъв народ“ Пламен Николов.

На въпрос дали от формацията на Слави Трифонов все пак са положили достатъчно усилия да получат подкрепата на другите потенциални партньори в управлението, той отговори:

„Да. Направихме всички експертни срещи, които зависиха от нас. Постигнахме и компромиси по политики, за които не сме мислили, че е възможно. В лично качество също направих всичко, което зависеше от мен“.

Николов коментира решението да се оттегли в последния момент, буквално часове преди проектокабинетът да бъде гласуван в пленарна зала, след като стана ясно, че останалите протестни формации отказват да го подкрепят. За него той изтъкна лични мотиви.

Николов подчерта, че липсата на редовно правителство ще постави под въпрос Плана за възстановяване и развитие, както и приемането на новата бюджетна рамка, които са важни за страната ни.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!