Мария Капон и Арман Бабикян
На снимката: Мария Капон и Арман Бабикян

Депутатите от Единна народна партия, които са част от парламентарната група „Изправи се БГ! Ние идваме!“ – Мария Капон и Арман Бабикян, няма да подкрепят проектокабинета на „Има такъв народ“, обяви пресцентърът ЕНП.

Като мотив се посочва, че „липсата на споразумение, в политически план не дава гаранции за последователна политика за изваждане на България от модела на едноличната власт“.

В пост във Фейсбук Мария Капон заяви: „По-добре скъпи избори, отколкото лошо, скъпо правителство!“.

Днес следобед парламентарната група на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ (ИБГНИ)се събира на заседание, за да вземе решение за гласуването си в пленарна зала.

Възражения срещу номинацията на Петър Илиев от АБВ

Депутатът от АБВ Владимир Маринов, който е част от ПГ на „БСП за България“, може да гласува различно от общото решение на групата, ако въпреки желанието за стабилно правителство и работещ парламент, от „Има такъв народ“ не направят персонални промени в предложения от тях кабинет. Това стана ясно от думите на председателя на партия АБВ Румен Петков.

Възраженията са срещу номинацията на Петър Илиев за вицепремиер и министър на вътрешните работи заради ангажиментите му като почетен консул на Барбадос.

„Чии интереси ще отстоява това лице – първо, към държавата Барбадос, където има писмен ангажимент, или на Република България, която той има претенциите да ръководи. Такъв типаж е абсурден като участие в правителство“, каза Румен Петков.

Припомняме, че БСП, „Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме!“ още обсъждат дали да подкрепят проектокабинета на ИТН.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!