Хаджигенов и Бабикян
На снимката: Николай Хаджигенов и Арман Бабикян

Николай Хаджигенов и Арман Бабикян днес призоваха за „обединение на силите, изправени срещу корупцията“ и единно явяване на предсрочни избори между „Продължаваме промяната“, „Демократична България“ и формацията им „Ние идваме!“. „Отговорно заявяваме, че ще предложим общо явяване на „Демократична България“ и „Продължаваме промяната“, като естествено продължение на усилията на гражданите, които свалиха режима на Борисов“, написаха те в позиция, публикувана във Фейсбук.

Публикуваме цялата позиция на „Ние идваме!“, подписана от Николай Хаджигенов и Арман Бабикян:

Отново призоваваме за обединение на силите, изправени срещу корупцията, в полза на модернизацията на България.

Движение „Ние идваме!“ категорично определя като умишлено създаден провал опитът за формиране на кабинет с третия мандат. Изцяло споделяме тревогата на съпредседателя на „Демократична България“ Христо Иванов за отговорността, пред която е изправено нашето поколение. В продължение на политиката ни от последните три тура избори, проведени след протестите от 2020 г., смятаме за логично общото явяване на предстоящия извънреден парламентарен вот.

Антикорупционна коалиция, обединяваща общите възможности, капацитет и воля, е отговорният начин да се изправим с лице срещу мафиотизацията на страната, икономическата и социална криза, както и външнополитическите рискове в условията на война, водена от режима на Путин.

„Ние идваме!“ изразява убеждението си, че ролята на гражданите, занимаващи с политика, е първи да осъзнаят рисковете пред държавата и да вземат мерки, преди кризата да е засегнала всички граждани на България. Отговорно заявяваме, че ще предложим общо явяване на „Демократична България“ и „Продължаваме промяната“, като естествено продължение на усилията на гражданите, които свалиха режима на Борисов.

Доста по-различни и далеч по-критични обаче бяха позициите на двамата представители на бившето „Отровно трио“, което в крайна сметка стана дуо в последните месеци.

Припомняме някои такива позиции на Николай Хаджигенов:

„Всъщност борбата с корупцията се превърна в лайтмотив на кабинета, след като стана ясно, че кабинетът си отива. Всъщност това правителство дойде с идеята за промяна – нещо, което ние подкрепяме винаги. Оказа се, че промяната не им е по силите, а промяната е нещо, което е трудно, точно както съдебната реформа е нещо, което се приказва от определени формации между 5 и повече години, но до правенето й не се стига по никакъв повод, просто защото е трудно“, Николай Хаджигенов, в интервю за „Фокус“, публикувано на 26 юли т.г.

„Това, че „Промяната“ на ден 120-ти вчера разбраха, че прокуратурата им е враг е „чудесно“, добре, че не го разбраха след още 5 години. Това е страшна управленска тъпотия“, Николай Хаджигенов, в интервю за „Въпросите“, 19 март т.г.

„Последните 12 години имахме един премиер, който непрекъснато имаше усещане, че на някой трябва да му се повдигне обвинение и на другия ден имаше повдигнати обвинения – може ли промяната да не е по този начин?!“, Николай Хаджигенов, в интервю за „ЕвроДикоФ“, 5 февруари т.г.

Ето и една особено любопитна публикация на Арман Бабикян от 6 юли т.г. (без редакторска намеса), който днес обаче иска да прави коалиция с „Демократична България“:

„И като ми се е зачела любимата ни градска ,дясна, либерално зелена и на места консервативна десница в една социология, та така цяла неделя. Придремва с едното клепаче, а с другото е на море. Ха дано стане кабинет, че иначееее…. лошо. Ама нещо да натиснем към разум – неееее. Вървим си нагоре и колкото повече избори правим той- народът поумнява!!! Другите ще се справят, а ние ще останем принципни и пасивни. Но пък фейсбук активни и който разбрал- разбрал. Ние сме спокойни, защото вече знаем кои са “ лошите в страшния филм“ и всичко е наред. Освен това сме най- умни, но това е стара истина. И освен това нищо не е на всяка цена… А, щях да забравя – политиката “ не е всичко в живота ми“ и “ аз власт не искам, а само да помогна на процесите….“

Практиката показва друго. Безполовото поведение предизвиква да те изнасилят и от двата политически “ пола“! Разбира се ще сме малко неприятно изненадани, но сме свикнали. И така изненадващо Възграждане ще се окаже с много по- висок резултат от посочения в табличките, които четем днес. Тогава ще се наложи да се изберат “ ценностите“ и хоп в “ евроатлантическата “ прегръдка на Бате! Ми няма как! Война е. Това ще се ломоти в ефир. То можеше единение ама 2 плюс 2 в политиката не било винаги 4! Нали сме най- умните, а? Кой ще донесе едно аперолче в Синеморец? И по – бързичко!“.

И още една Фейсбук публикация на Бабикян от 3 април т.г.:

„Днес с изненада открих, че госпожа Лена Бориславова говори от името на цялата коалиция! Хубаво щеше да бъде ако госпожа Нинова и господин Христо Иванов ни бяха предупредили. Сега го научихме от БТВ и изказа на този държавен чиновник!“.

Завършваме с цитат от Фейсбук публикация на Николай Хаджигенов от 6 април т.г.:

„неКОЙ да каже на ленчето, че на първо място шефа на НСО трябваше дa бъде махнат заради съучастие в прикриване на престъпления за побоя зад колоните, укриване на записите и прочее. Едва след това, че е нарушил кефа на шефа и.

И да.

И това също.

Баси, колко сте жалки“.

Към 27 юли 2022 г., 13:21 часа обаче „призоваваме за обединение на силите, изправени срещу корупцията, в полза на модернизацията на България“. Редно е да се отбележи, че и през последните месеци, въпреки критиките, „Ние идваме!“ призоваваха за общо явяване…

Още новини от деня – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук