БСП настоява за актуализация на бюджета на НЗОК за 2018г. до края на годината. Това заяви лидерът на левицата Корнелия Нинова след среща с премиера Бойко Борисов.

До Коледната ваканция на депутатите остават 3 дни, но Нинова обеща да работят ден и нощ.

„ГЕРБ направиха огромна грешка спрямо онкоболните”, каза Нинова.

Тя добави, че пациенти и организации на хора с онкологични заболявания не са съгласни със създаването на комисия към Министерство на здравеопазването, която да решава за скъпоструващите и нови лекарства.

„Разговарях с г-н Борисов като му казах: Единственият легитимен начин да излезем от тази ситуация е да направим спешно и сега актуализация на бюджета на НЗОК”, обясни лидерът на БСП.

Корнелия Нинова казала на премиера още, че левицата настояват за актуализация на бюджета на НЗОК сега, до края на годината.

„Декларирам от името на ПГ на БСП, че сме готови на извънредни заседания, на нощни заседания, ускорени срокове, съкратени срокове, но да направим актуализация на бюджета на НЗОК. Става въпрос за един текст – да отпадне параграф 6 от бюджета и нищо повече”, посочи тя.

БСП има готовност още днес да внесе предложение за това отпадане на параграф 6.

„Г-н Борисов обеща да помисли, след това ми се обади г-н Цветанов и каза, че се събират ПГ днес, ще обсъдят нашето предложение, ще решат, ще ме информират и утре на председателски съвет сутринта ще решим какво да прави НС по този казус. Останах с впечатление, че са склонни да разгледат нашето предложение, да потърсим най-бързия и най-правилния вариант да не оставим тези болни хора от 1 януари без лекарства”, каза Нинова.

Тя припомни намерението на социалистите да сезират Конституционния съд, ако тяхното предложение не се приеме.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук