Иван Гешев
На снимката: Иван Гешев

БСП поиска оставката на Иван Гешев по време на среща с него в парламента. Разговорът беше по инициатива на главния прокурор и е част от цяла поредица срещи с парламентарно представените партии.

В отговор на социалистите Иван Гешев обяви, че искането им е политическо. По време на срещата главният прокурор и председателят на партията Корнелия Нинова се разминаха в това законите ли са причината за резултатите в съдебната система. Нинова обяви, че е готова да чуе предложенията на Гешев как да бъдат изменени те.

Парламентарната група на „БСП за България“ се срещна с главния прокурор Иван Гешев и екипа му в Народното събрание. Разговорът беше във връзка с писмо, което Гешев изпрати до всички депутати от 48-ия парламент за необходимостта от дебат за провеждането на правна реформа. Досега срещи бяха проведени с ГЕРБ-СДС, ДПС и „Български възход“.

По време на срещата от „БСП за България“ потвърдиха позицията си и посочиха, че продължават да искат оставката на главния прокурор и отбелязаха редица сигнали, които са изпратени до прокуратурата, по които няма резултати. Също така изразиха подкрепа към прокуратурата в идеите за промени за борба с шофьорите без книжка и тези, които управляват автомобил след употреба на алкохол и наркотици.

Още вътрешнополитически новини – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук