„Промяната ще стане, пет години я изстрадахме. Водихме последователни битки за промяната на стария модел, започнахме дори от себе си, за да покажем, че може да направим и такава в държавата.“ Това каза лидерът на левицата Корнелия Нинова, след като БСП внесе регистрация в ЦИК за предстоящите избори на 14 ноември.

Нинова подчерта, че решението да подкрепят кандидат-президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова е окончателно, а днешната им регистрация в ЦИК и за изборите за президент не е въпросителна.

„Вече имаме нашето решение. Ние подкрепяме президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова. Включихме се в инициативния комитет“, заяви Нинова пред медиите.

Тя отговори и на въпрос дали ще има промени в листите на „БСП за България“.

„Днес и утре продължаваме да срещите с областните структури, които започнахме преди два дни. Обсъждаме с тях техните идеи, предложения и решения така, че в екип да решим подреждането на листите и водачите, за да можем да работим спокойно през кампанията и да няма противоречия“, каза още Корнелия Нинова.

От БСП изразиха надежда, че ще бъде съставен редовен кабинет след изборите, като социалистите са готови на диалогичност. Тя бе категорична, че и в следващия парламент, правителство без БСП няма да е възможно.

По повод новата партия на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев, тя посочи: „Нека да видим какво ще правят „Продължаваме промяната”, искаме да видим политики, и ако те съвпадат с нашите, сме отворени да разговаряме.“

По-рано през деня в ЦИК се регистрираха ПП „Републиканци за България“ на Цветан Цветанов и партия КОД на Петър Москов, които ще се явят заедно на изборите на 14 ноември под името „Национално обединение на Десницата“.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!