Парламентарната група на БСП ще внесе вот на недоверие срещу правителството в сряда. Червените се зарекоха да го направят след като вчера точката за разглеждане на законопроект за промени в Гражданския процесуален кодекс беше изместена в дневния ред на заседанието.

Това съобщи пред БНР депутатът от левицата Иван Иванов. Основен мотив за вота e несправянето на управляващите с увеличаващата се престъпност:

„Изобщо цялата проблематика в сектор „Сигурност“, най-вече липсата на усещане на гражданите, че държавата стои зад тях и че животът и здравето им могат да бъдат защитени от МВР“, каза народният представител.

Вчерашната случка стана повод за размяна на остри реплики между управляващи и опозиция, като парламентарната група на БСП дори напусна пленарната зала.

Социалистите обвиниха ГЕРБ, че не допускат законопроекти на опозицията да се разглеждат от Народното събрание. След като се оказа, че заседанието няма кворум, от ГЕРБ пък обвиниха БСП в безотговорност и саботиране на работата на парламента. Те бяха подкрепени и от лидера на „Атака“ и съпредседател на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!