БСП, Бузлуджа
На снимката: БСП, Бузлуджа, 2018

След вчерашното последно заседание на 47-ото Народно събрание днес БСП дава начало на предизборната си кампания на Бузлуджа.

131 години от началото на организираното социалистическо движение в България и провеждането на Бузлуджанския учредителен конгрес на социалистическата партия ще бъдат отбелязани от левицата днес.

От 11:30 предстои и политически митинг, на който лидерът на левицата – Корнелия Нинова, която не успя да осъществи третия мандат за съставяне на правителство, ще се обърне към присъстващите.

Нинова вчера присъства на конференция на Младежката организация на партия в Стара Загора.

„Радвам се най-вече на актуализацията на бюджета, защото тя гарантира, че каквото и да стане оттук нататък има средства за компенсация на бизнеса, за икономиката, за преизчисляване на пенсиите от 1 октомври, подкрепа за безплатни лекарства и безплатни учебници за деца“, каза Нинова, цитирана от БНР.

Запитана дали предизборната кампания на партията ще започне от Бузлуджа, тя отговори:

„Да, Бузлуджа е началото на предизборната кампания. Така се случи“.

Вчера лидерът на Демократична България Христо Иванов използва последните си минути от парламентарната трибуна да призове всички депутати да проявят политически разум и култура по време на предизборната си кампания, да не се размахват пръсти и декларации, да не се „разкриват” лични разговори, а да се отговори на един въпрос – „как ще се управлява България от тук нататък”.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук