нинова ваксините
на снимката: Корнелия Нинова

Днес БСП стартира разговори с извънпарламентарни партии и неправителствени организации за обсъждане на общи действия за провеждането на честни и свободни избори. На разговорите всяка една от организациите ще представи своите виждания и предложения по темите, свързани с провеждането на изборите.

Днес ще се проведат срещи с първите 10 организации, а утре и с още 10, обясниха от БСП.

Очаква се в края да се постигне обединение около декларацията на социалистите за свободни и честни избори, приета от Изпълнителното бюро на партията.

„Промяната на тези избори е възможна, но трябва да бъде гарантирана. Ние като най-голямата опозиционна партия каним всички, които искат смяна на модела на управление на разговори, за да се организираме за провеждане на честен вот, да успокоим българските граждани, че гласът им няма да бъде откраднат, че има смисъл да гласуват и че ще имат гаранти за това”, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова тази седмица.

Нинова посочи, че не може да останат само с тези думи и декларации и затова пристъпват към конкретни действия за честни избори. Тя каза, че предлагат общи действия по покриване на всички секции с членове, наблюдатели, застъпници.

„Предлагаме да обединим усилията си за паралелно преброяване, което ние като партия ще направим. Да, Изпълнителното бюро решихме да поканим и Мая Манолова, и Слави Трифонов, и всички други, които са заявили желание и готовност за гаранции за честни избори“.

До момента на поканата на червения лидер отговори през Фейсбук само шоуменът и лидер на партия „Има такъв народ“ Слави Трифонов. Той отхвърли идеята на Нинова за съвместна работа за осигуряване на честността на вота. По думите му лидерът на БСП е имала 9 години на разположение да работи по този въпрос, тъй като партията й е била представена в парламента, но въпреки това не е направила нищо.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!