На снимката: Сградата на "Булгаргаз"

„Булгаргаз“ започва вътрешно разследване за това какви търгове са проведени и за какво количество газ, както и от кого са възложени процедурите. От новото ръководство на дружество обявиха в официално съобщение на страницата си, че предаване на документация, съдържаща текущото състояние и дейността на дружеството, не се е състояло.

„Причината за това е, че вече освободеното ръководство, в последния си работен ден, е прекратило трудовите правоотношения на служители, заемащи ръководни позиции, срещу парични обезщетения в размер на повече от 170 хиляди лева“, посочват от новото ръководство.

От енергийния холдинг подчертават, че такава информация не постъпва в реално време при тях и такава не се изисква, за да се гарантира, че няма намеса в оперативната работа на обществения доставчик на природен газ.

От БЕХ допълват, че всички държавни дружества подлежат на независим външен одит, а докладът за работата на „Булгаргаз“ все още не е готов.

Припомняме, че днес лидерът на АБВ Румен Петков и бившият министър на енергетиката и икономиката Румен Овчаров обвиниха „Булгаргаз“ в неправомерни сделки. По-конкретно става дума за 60 000 мегавата за уикенда.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук