междинни резултати

Читателите на ДЕБАТИ.БГ са разединени по въпроса какво има в торбичката на Пламен Узунов. Това става ясно след приключването на анкетата на сайта ни, която създадохме вчера.

41.7% смятат, че в мистериозната торбичка, която разбуни духовете, е имало ром и пури. На другия полюс са 48.8% процента от тях, които предполагат, че съдържанието е кеш. Близо 10% не могат да преценят.

Междинни резултати

09.00ч. 18 юни

Сред читателите на ДЕБАТИ.бг не е голяма процентната разлика между хората, които смятат, че в торбичката, която прибира Пламен Узунов има ром и пури (41%), и тези които смятат, че в нея има кеш (48,7%). От гласувалите 10,3% не могат да определят, какво има вътре.

Какво се случи

На 19 май, съветникът на президента по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов и бившият митничар Петко Петков сядат в популярно столично заведение. Разговарят, както понякога се случва, когато се срещат хора. В един момент обаче се случва немислимото – Петков става, взема хартиен плик и го подава на Узунов, който протяга ръка и взема този плик. След това се разотиват.

Припомняме, че случката стана известна обществеността почти месец по-късно, след като управителят на заведението, свързан с бившите управляващи, услужливо предаде записа на хора, които се представяли за полицаи.

По време на разговора между Узунов и Петков на съседна маса е присъствал депутатът и министър от ГЕРБ Делян Добрев. Освен всичко друго, вчера Спас Гърневски и Тома Биков излязоха с твърдение, че дни по-късно племенницата на Петков е назначена за директор на Пловдивската митница. Самият Петков пък показа със запис, как е купил купил рома и пурите за въпросната торбичка. Президентът заяви, че това са „ченгесарски номера“, а Пламен Узунов не каза нищо.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук