Пирогов

Остра реакция предизвика интервюто на директора на „Пирогов“ Валентин Димитров, който по-рано днес коментира случая с министерския съветник Мустафа Емин. Д-р Димитров заяви, че съветникът в политическия кабинет на министър Тодор Тагарев е заплашвал с уволнение, а самият Димитров е този, който е одобрил публикуването на разказа за случката, оповестен от медицинска сестра.

В отговор на интервюто, майката на Даная, която

дари органите на починалото си дете,

за да бъдат трансплантирани на нуждаещи се, написа гневен коментар в профила си във Facebook.

Гледах сутрешния блок с директора на „Пирогов“. Чувствам се мръсна, бясна, ядосана…, започва коментара си Ани Стоянова, според която интервюто на д-р Димитров е „като излязло от учебник по манипулация“.

Докторе, не говорете за агресия, не и преди да я изчистите от собствения си персонал. Къде бяхте вие, докторе, когато аз бях обиждана, когато ваш шеф на клиника ме питаше дали съм малоумна и ми крещеше и заплашваше пред 20 човека свидетели? Къде бяхте, когато ваша сестра от детска неврохирургия ми каза, че ѝ е писнало от мен, защото обикалям коридора, докато детето ми умираше в операционна зала?, пише Стоянова.

„Докторе, защо не написахте в страницата на “Пирогов”, че и аз споменах министъра? Защо не написахте, че министърът ви се обади лично? Защо не казахте, че вашите лекари дойдоха, защото той ви се обади? Ще ви кажа защо, докторе! Защото ние, отивайки в „Пирогов“ с децата си, отиваме на война. Защото спокойствието, което вие би трябвало да ни давате, отдавна го няма. Защото на вас, докторе, ви пречат тичащи деца. Защото вие нямате нормална комуникация с пациенти и родители. Защото вие, докторе, можете и да убивате… и убивате!“, се казва в емоционалното обръщение на почернената майка.

Според нея в болницата има проява на неглижиране, подценяване, липса на специалисти, политическа независимост и некомпетентност.

„Дано повече хора познават я министър, я политик,

защото истината е, че така шансовете им са по-големи. Без „имам човек“ трудно се оцелява! Спрете да настройвате пациентите и родителите срещу лекарите и сестрите! Спрете да настройвате едните срещу другите, за да си имате своите армии, с които да продължавате да превръщате българското здравеопазване в успешен бизнес за малцина и инструмент за политически манипулации!

Уважаеми медици, не се поддавайте на манипулациите, че ние сме едни срещу други и не оценяваме вашите трудности! Те това искат! Да не сме на една страна, за да не станем достатъчно силни, за да променим системата така че и вие да сте добре платени и уважавани, а ние и нашите деца да получаваме качествена здравна грижа и отношение!

Д-р Димитров, очаквам да качите този текст на страницата на „Пирогов“, се посочва още в поста на Ани Стоянова.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук