тенджера

Да готвиш супа в златна тенджера. Това е лукс и за най-богатите. Наш пенсионер обаче се бръкна и за 3000 лева получи пълен комплект. По-късно се оказа, че е бил измамен.

Според първоначалната информация във вторник преди обяд в Пловдив потърпевшият бил заговорен на улицата от трима мъже. Те се представили се за търговци на качествени луксозни стоки за бита. Без да се двоуми, пенсионерът поканил непознатите в дома си. Мошениците успели да го заблудят, че предлаганите съдове за готвене и прибори за хранене са със златно покритие. Уверен, че прави изгодна сделка, домакинът платил 3000 лева за два комплекта тенджери, куфарче с вилици и ножове. като бонус получил и спален комплект.

По-късно, разбирайки за покупката на стоките с неясен произход и многократно по-ниската им цена на пазара, роднини на възрастния човек потърсили помощ в районното управление.

От МВР апелират гражданите да проявяват повече бдителност, за да не станат жертви на подобни злонамерени действия от страна на извършителите. Под никакъв предлог да не допускат в жилищата си непознати и случайно заговорили ги на улицата хора. Също така и да не дават пари без съответната гаранция за плащането. Близките на възрастни и самотно живеещи да разговарят постоянно с тях на тази тема, за да не купят и те златна тенджера. И без никакво колебание да сигнализират в полицията при съмнение, че са станали жертва на измама.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук