Катастрофа между пътнически и товарен влак в Гърция
Катастрофа между пътнически и товарен влак в Гърция.

Двама български граждани са ранени вследствие на влаковата катастрофа в Гърция, съобщиха от Министерството на външните работи. Двамата българи са настанени в болница в Солун. Дипломатическото ни представителство е в контакт с местните служби и оказва съдействие на пострадалите български граждани, информират от ведомството. 

По-късно генералният консул на България в Солун Антон Марков потвърди пред БНР, че двамата българи са добре и без наранявания.

Антон Марков каза, че жената е минала прегледи в болница в Солун и е без наранявания. Друг български гражданин, също пътувал във влака, е добре и не се е подложил на изследвания.

Малко преди полунощ пътнически влак в Гърция се сблъска с идващ насреща товарен влак в северната част на страната.

Влаковете – пътнически, пътуващ от Атина за Солун, и товарен, пътуващ от Солун за Лариса – се сблъскаха челно край град Темпе малко преди полунощ във вторник.

По последни данни 36 души са загинали, а най-малко 85 души са ранени.

Повече от 10 часа след катастрофата, когато спасителите увеличиха усилията си за намиране на оцелели сред все още димящите останки, гръцката пожарна служба съобщи, че 66 от около 85-те души, пострадали при сблъсъка, са били откарани в болници в близката Лариса. Шестима от тях се намират в интензивното отделение.

„Това е неописуема трагедия“, заяви пред репортери говорителят на правителството Янис Ойкону. „Мислите ни са с роднините на жертвите, изчезналите и ранените“.

Голяма част от жертвите са студенти, които са се намирали в първите два вагона, които са понесли цялата сила на удара и са били „почти напълно разрушени“. Вторият вагон е служил за столова на влака.

Още новини от деня – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук