ожениш сама

Сватбата на 40-годишната Лаура Мези от Италия си имаше всичко –  вричане във вечна вярност, хвърляне на букет, огромна торта и шаферки. Липсваше само едно – младоженец.

Лаура Мези 7

Така фитнес – инструкторката Лаура Мези от близкото до Милано градче Лисоне се ожени сама… за себе си. Идеята се родила, когато тя била на 38 години. Тогава си обещала, че ако до 2 години не срещне принца от приказките, ще се ожени сама.

 „Аз съм първата самотна булка в Италия. Преди няколко месеца за себе си се ожени и един мъж от Неапол, но на мен идеята ми беше дошла още преди 2г. Бях казала на всички, че ако до 40г. не срещна мъжа на живота си, ще си се оженя сама. Убедена съм, че всеки от нас трябва преди всичко да обича себе си. Можеш да живееш в приказка и без принц. Ако един ден срещна човека, с когото ще правя проекти за бъдещето, бих била щастлива. Но моето щастие няма да зависи от него”, казва Лаура пред италианските медии.

Всичко около сватбата си Лаура плаща сама. Тя е помислила дори за пръстена си – става въпрос за две халки, вплетени в една.

Лаура Мези 6

„Семейството и приятелите ми много се радват за мен. Включително и брат ми, който първоначално беше много скептичен към идеята. За да направи нещо подобно, човек има нужда от подкрепата на хората около него. И най-вече да не се съобразява с чуждото мнение.  Щипка лудост също е задължителна”, споделя Лаура.

Лаура Мези 3

Ден след сватбата си тя потегли и на меден месец в Марса Алам – отното сама. Въпреки че сватбата няма никаква стойност нито пред закона, нито пред Църквата, Лаура казва, че емоциите, които е изпитала, са автентични.

 

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук