Даниел Смилов
Даниел Смилов

Беше доста интересна кампания. Случи се под знака на списъка „Магнитски“ и след това тази тема изчезна, което е изненадващо за мен. Проблемът е, че ако не се разнищи и останат висящи въпроси и след изборите, те ще тежат при съставянето на правителство. Това коментира по БНТ политологът доц. Даниел Смилов.

Той допълни, че друг акцент по време на предизборната кампания са били мрачните прогнози за финансова катастрофа, които анонсира финансовият министър и после сам се опроверга. Според доц. Смилов такива страхове се генерират, за да се каже, че трябва да бъде направен компромис.

„Дневният ред на хората се определя от самите политици – разбира се, важни са цените на основните продукти, но политиците са тези, които трябва да кажат от какво се влияят тези цени. Задачата на политика е по-сложна, а не само да повтаря очевидното, той трябва да предлага как да се реши даден проблем“, коментира политологът.

По думите му е много важно повече хора да гласуват на изборите тази неделя, защото само хората са тези, които могат да направят сериозната промяна.

Още актуални коментари – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук