Даниела Дариткова

Даниела Дариткова се оттегля от политиката. Това става ясно от пост в социалната мрежа „Facebook“. В него тя коментира сложната политическа и епидемична ситуация и обосновава решението си да бъде по-полезна като лекар.

„Водена от убеждението, че политиката трябва да лекува болните обществени проблеми, смятам, че е настъпил моментът да се оттегля от участие в предстоящите избори като кандидат за народен представител. В сложната политическа ситуация и епидемична обстановка, лекарските ми умения ще са по-полезни на хората“. Това написа в профила си в социалната мрежа „Фейсбук“ д-р Даниела Дариткова, едно от знаковите лица на ГЕРБ.

„Първото ми обещание, като депутат беше, че няма да сменя телефонния си номер и няма да изоставя пациентите си. Не се отклоних от него и не съм спирала да работя в лекарската си практика. Винаги съм заявявала, че не съм професионален политик и в един момент ще се върна към житейския си избор – медицината“, пише още бившият депутат и допълва: „Дванадесет години имах честта и отговорността да представлявам интересите на избирателите в Смолянска област в българския парламент. Била съм мажоритарен кандидат на ГЕРБ в изборите през 2009 г., пет пъти водач на листата в Смолянска област, три пъти председател на Комисията по здравеопазване и председател на Парламентарната група на ПП ГЕРБ в 44-то Народно събрание. Печелили сме доверието на избирателите в изборите и сме изпълнявали поетите ангажименти“.

Тя изразява подкрепа жителите на Смолянска област да подкрепят кандидатите на ГЕРБ-СДС, както и за кандидат-президентската двойка проф. Анастас Герджиков – Невяна Митева.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!