Даниела Димитрова от ГЕРБ се закле като народен представител. Тя влиза от Добрич в Народното събрание на мястото на подалия оставка Живко Мартинов. Новото попълнение зае позицията си в последния ден преди лятната ваканция на депутатите.

Димитрова досега бе общински съветник в Добрич. Тя бе председател на постоянната комисия по култура, вероизповедания и етнически въпроси и члена на тези по законност, обществен ред и контрол, и по етика в местния парламент. На нейно място в Общинския съвет ще влезе д-р Добрин Добрев. Той ще се закълне на следващата сесия, която е на 19 септември. Д-р Добрев е ветеринарен лекар, както и председател на клуба на възстановчиците в Добрич.

Припомняме, че през миналата седмица главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане имунитета на народния представител Живко Мартинов. Народният представител е замесен в скандал с рекет на бизнесмен от Добрич. Според прокуратурата Мартинов е поискал четири тона суджук, използвайки името на премиера. В сряда депутатът сам подаде оставка като народен представител. Към него са повдигнати общо пет обвнения.
 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!