БЕХ

ДАНС проверява Българския енергиен холдинг, съобщиха от БНТ. Същевременно първоначално от небезизвестната агенция нито потвърдиха, нито отрекоха тази информация. Впоследствие заявиха, че проверката е рутинна.

ДАНС проверява сделките

Според източници на БНТ проверката не е свързана с проектите за газова връзка между България и Гърция, както и с „Балкански поток“.

Проверките на агентите на ДАНС на част от сделките, сключвани от Българския енергиен холдинг, са започнали още преди седмица. Проверява се и сигурността на служебната информация, която се съхранява в холдинга. Сигналът за нередности беше подаден до МВР от политическа партия, уточнява БНР.

Във връзка с това какво точно се проверява обаче БНР и БНТ представиха противоречива информация. Според Националната телевизия проверката не е свързана с проектите за газова връзка между България и Гърция, както и с „Балкански поток“. Точно обратното твърди Националното радио – според тяхна информация ДАНС проверява документите, свързани със строителството на българо-гръцката газова връзка.

БЕХ: Извънредна проверка няма

Извънредна проверка, извън регулярните и по сигнал, в БЕХ ЕАД към момента няма. Това заявяват от холдинга във връзка с проверката на ДАНС.

„Български Енергиен Холдинг“ ЕАД винаги е работил и съдействал на проверяващите държавни институции, предоставяйки им необходимата информация, съобщават още от там. Във връзка с това твърдение обаче няма как да не припомним как през април месец, когато представителите на Комисията по ревизия начело с Мая Манолова поискаха информация от „Булгартрансгаз”, което е дъщерно дружество на БЕХ, тя на практика им беше отказана.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук