Новият главен изпълнителен директор на „Дарик радио“ е Христо Христов. Това решение е взето тази седмица от Съвета на директорите и ще влезе в сила след вписване в Търговския регистър, съобщиха от радиото.

Христов ще заеме поста на внезапно починалия в началото на август Радосвет Радев, като сред приоритетите си той посочва да продължи делото му. Христов и Радев имаха съвместно участие в няколко компании и медиийни проекти.

След смъртта на Радев на шести август тази година управлението на медията беше поето от програмния директор Константин Вълков.

„Поемам отговорността да продължа мисията на „Дарик“ за качествена, свободна и независима журналистика в името на Радосвет. Ще запазим характерната и утвърдена публицистика в ефира на „Дарик“, спортните коментари, новините, интервютата, анализите – ще растем, оставайки верни на себе си“, казва Христов.

По думите му медията ще остане вярна на себе си.

„Дарик“ е символ на свободата и критичното мислене, ето защо ще продължим да даваме ефир както на вече утвърдени, така и на нови талантливи хора в различни сфери.

Христов си е поставил за цел да разшири присъствието на „Дарик“ не само в радио ефира, но и в онлайн пространството и социалните мрежи.

Скоро ще бъде обявено и стратегическо партньорство в тази сфера.

Кой е Христо Христов?

Той в е предприемач и инвеститор. Започнал в кариерата си като журналист в „Дарик радио“. По-късно работи в BBC London, а през 2005 г. създава едни от първите новинарски сайтове у нас – DarikNews.bg и Gong.bg.

В периода 2013-2019 г. е главен изпълнителен директор и акционер в „Нетинфо“, част от „Нова броудкастинг груп“, заедно с Радосвет Радев, с когото ги свързват редица общи бизнес начинания в областта на дигиталната икономика.

Освен това Христов е инвеститор е в редица успешни онлайн проекти като Grabo.bg, eBag.bg, Broshura.bg.

Той е в борда на директорите на най-голямата организация за предприемачи – Endeavor, инвестиционен партньор във фонда Eleven, член на борда на съветниците на Българската стартъп организация BESCO, част е от Консултативния съвет на фондация Cedar, член е на Почетния тръст на Фондация „Международна награда на херцога на Единбург – България“, ментор във Founders Institute, както и в бордовете на инвестиционните фондове HR Capital, „Доверие – обединен холдинг“, „Кънвиниънс“ (собственик на eBag), „Ейт Инвестмънтс“ (собственик на Superdoc и Healee), Biodit и други.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!