Борисов
Премиерът Борисов на посещение в текстилния завод в Твърдица

Премиерът Бойко Борисов разпореди непродадените български стоки да бъдат изкупени от държавата и да лъдат дадени на социалните служби, след като със заповед на здравния министър пазарите днес останаха затворени, а земеделски производители се оплакаха, че не могат да реализират продукцията си и ще трябва да я изхвърлят.

„Създайте ред – това, което не може да се продаде, още днес изкупете го и го дайте на социалните служби. За българската продукция, колкото и да струва – за това, което е произведено, вложен труд, си заслужава да се вложат пари. Каквото не може да се продаде от произведената българска продукция, държавата ще го изкупи и даде на социалните служби“, обяви Борисов.

Той днес посети текстилен завод в Твърдица, който заради епидемията реорганизира дейността си и в момента произвежда защитни облекла за многократна употреба.

„Нека българите да видят как в тези условия има предприятия, които се справят героически в подкрепа на хората на първа линия. Ако искаме да запазим и ние първата линия, ще си останем вкъщи. Докторите заслужават не само да им ръкопляскаме, но и да ги пощадим. Изпуснем ли тази болест и този пик, ще има претоварване и ще дойдат хладилните камиони“ – заяви министър-председателят

Пазарите се затварят сами, заяви още министър-председателят, след като в съботния ден много хора излязоха да пазаруват без да се съобразяват с въведените ограничителни мерки. Борисов цитира лекари и коментатори, които говорят пред медиите, че населението трябва да се зарази.

„Да сигурно ще се заразим, но болниците няма да издържат. Вчера казах, ако имаме дисциплина, ще може да го поддържаме. Оказа се, че нямаме дисциплина“, констатира Борисов.

Премиерът Бойко Борисов акцентира върху подкрепата за българското производство. По думите му е важно в търговските вериги да има щандове с българска продукция, която излиза на пазара и хората да могат да я купуват. Министър-председателят разпореди на министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева, която беше с него в Твърдица, ако остане българска стока, да бъде изкупена и дадена на социалните служби и социалния патронаж, които да я раздадат на хората в нужда. „За това, което е произведено, вложен е труд и ще свърши работа, си заслужава да се вложат пари и да имат хората на трапезата българска продукция“, заяви премиерът Борисов.

В Твърдица заедно с премиера беше и земеделският министър Десислава Танева, както и главен комисар Николай Николов.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!