нежелана реакция

Държавата ще заплаща по 10 лева за всяка доза от двустепенните  ваксини срещу COVID-19, които ще бъдат поставяни. Това стана ясно на среща при министъра на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов. В нея участваха и заместник-министрите на здравеопазването д-р Бойко Пенков, Жени Начева,  както и ръководството на Българския лекарски съюз.

Парите ще се изплащат на личните лекари, работещите в Диагностично-консултативните центрове, лекарите в лечебните заведения, лекарите в изнесените и мобилните ваксинационни центрове, медиците в Регионалните здравни инспекции. Средствата ще бъдат осигурени от Държавния бюджет.

Заплащането ще става след вписването на ваксинацията в електронен регистър.

По-рано през деня на работна среща, в която участваха министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и членове на Националния оперативен щаб, стана ясно, че 21% от учителите в образователните институции са заявили желанието си за ваксина срещу COVID-19.

Записването на желаещите ще продължи, докато тече ваксинацията на този етап.  Приоритетно ще бъде ваксиниран и непедагогическият персонал в образователните  институции.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!