Илиян Василев

Контекстът на войната и агресията на Русия напълно изчезна в новините на централните ни медии. Наративът там е – санкциите се налагат за да насилят България да се откаже от руския нефт и газ. Гадният Запад ни кара ние да плащаме за гадните му войни срещу Русия, която е принудена да се бие в Украйна.

Подобно малоумие днес съпътстваше новините и експерт до експерта, които се страхуват да назоват нещата със собствените им имена, че можем да внасяме суров петрол извън Русия, че рафинерията не е направена да работи само с руски петрол.

Като им свършиха аргументите се върнаха пак на логистичните проблеми, като че през Босфора танкер не минава и нашите количества ще го блокират, а от там минават многократно по-големи количества, в добавка може да товарим на Супса и на терминалите на СРС на Новорийски казахски и азерски газ.

Плашат народа с 30 процента по скъп бензин и дизел, цени от 5 лева и прочие Армагедони.

Толкова e силна руската пропаганда, че не виждам как ще се оправим години напред. ИТН, ДБ дори те не казаха нито дума за това, че както с природния газ ще намерим алтернатива, така и със суровия нефт ще намерим вариант без руски нефт. И нито дума, че всеки месец даваме по 300 милиона долара на Путин да убива в Украйна.

Текстът е публикуван във facebook профила на автора.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук