Уиски
Според дегустаторите уиски е подходящо за консумация с някои храни

Уискито има невероятно силен аромат, може би най-сложният за небцето от всички видове напитки, съобщават от „foodpanda“. Уискито е предимно резервът за уиски от САЩ и Ирландия, включително и „Бърбън“, който има много специфични критерии за производство. Съществуват и някои вкусни японски видове уиски, които се придържат към шотландския метод на дестилация и различни инкарнации съществуват по целия свят.

През последните години японците печелят повече награди, като побеждават шотландците в производството на високоалкохолната напитка, благодарение на смесица от традиции и иновации в техниките.

Любопитен факт е, че хората са скептично настроени към комбинирането на храна с уиски. Дегустаторите непрекъснато се опитват да докажат, че това питие се комбинира чудесно с индийска или италианска храна.

Силните на вкус и процент алкохол уиски си отиват с миди, бекон, тъмен шоколад, хайвер, пушена сьомга и сини сирена.

Богатите пълнозърнести уиски, отлежали в бъчви от европейски дъб се комбинират с пържени храни, силно сладки десерти, печени десерти и пайове.

Уиски със средно тяло са подходящи за консумация с пушена скумрия, стриди, патица, черен дроб, фазан и треска.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук