КТБ

Делото за източването на КТБ продължава на 6 февруари в Специализирания съд с изслушване на обяснения от подсъдимите. Във вторник приключи “голямото четене” на заключителната част на обвинителния акт по делото. След като влязоха в сила промените в НПК, съдът прецени, че преустановява четенето и делото продължи по новата разпоредба с доклад на председателя на състава и изложение на прокуратурата.

Зам.-главният прокурор Иван Гешев каза пред медиите, че след измененията в НПК законът е категоричен и процедурата е следната: доклад на съдията и изложение от прокурор.

„Според нас е категорично ясно, че делото трябва да продължи по този способ“, каза Гешев.

На 20 юли 2017 г. Специализираната прокуратура внесе обвинителен акт по досъдебното производство “КТБ”. Обвинителният акт във всичките му копия е над 210 000 страници. Тогава от прокуратурата посочиха, че по делото са привлечени като обвиняеми 18 лица, като окончателни и прецизни обвинения, описани в над 5000 страници, са предявени на всяко от обвинените лица. Разпитани са повече от 400 свидетели. Изготвени са над 90 експертизи от 27 вещи лица. Обемът на събрания доказателствен материал, заедно с веществените доказателства и приложенията, надхвърля 1360 тома.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук