Константин Каменаров
на снимката: Генералният директор на БНТ Константин Каменаров

Делото срещу генералния директор на Българската национална телевизия Константин Каменаров беше отложено отново. Този път се разболя съдията. Следващото заседание е насрочено за 25 март.

Каменаров обжалва пред Софийския градски съд условната си присъда за шофиране след употреба на алкохол.  Ако наказанието му бъде потвърдено и от втората инстанция, той няма да може да продължи да заема поста на генерален директор на БНТ. Дотук процесът беше отлаган няколко пъти – за ангажименти или заболявания на Каменаров или на адвоката му.

Предишното заседание беше на 18 февруари, но Каменаров представи болничен, в който бе записано, че има вирус. Ден по-късно той се появи в Брюксел, където участва в конференция за предизвикателствата пред медиите и говори за фалшивите новини. Командировката му предизвика скандал и съдът разпореди проверка как е издаден болничният му. Според заключенията на столичната здравна инспекция нарушения няма.

Днес това не беше коментирано в съдебната зала. След като стана ясно, че младши съдия Габриела Лазарова е болна, всички страни в процеса се обединиха, че това е абсолютна пречка за даване ход на делото по същество и така то беше отложено.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!