„Демократична България“ обвини във внушения и лъжа премиера в оставка и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Поводът са обвинения към обединението за опит за фалшифициране на предстоящите избори. 

„Много пъти съм твърдял, че Бойко Борисов е лъжец. Днес той за пореден път потвърди този факт като каза, че фирмата, която доставя хардуера за машинното гласуване в страната, е спонсор и е дарявала пари на „Да, България“. Това е абсолютна лъжа. Нито фирмата, нито собственикът ѝ са сред дарителите ни,“ написа в профила си във „Фейсбук“ депутатът от „Демократична България“ и член на „Да, България“ Ивайло Мирчев.

Много пъти съм твърдял, че Бойко Борисов е лъжец. Днес той за пореден път потвърди този факт като каза, че фирмата,…

Публикувахте от Ивайло Мирчев в Понеделник, 3 май 2021 г.

Реакцоята има след пресконференция на ГЕРБ преди няколко часа, в която Борисов допусна, че ще има злоупотреби и фалшифициране на резултатите чрез камерите за видеонаблюдение, а фирмата – доставчик на машините е свързана с дарител на „Да, България“ и вече е избрана негласно. Припомняме, че депутатите приеха промени в Изборния кодекс, чрез които окончателно се въвежда машинният вот. Мярката беше атакуван аот ГЕРБ пред Конституционния съд.

Според него те ще бъдат доставени от Венецуела и е много вероятно софтуерът да бъде разбит. Лидерът на ГЕРБ дори намекна, че вече е създадена организация за фалшифициране на изборите и в чужбина.

„В пресконференцията си днес Борисов изрече десетки лъжи, направи серия внушения, които бяха безкритично приети. Имаме още много работа докато стигнем до момента, в който този лъжец и национален вредител бъде изхвърлен от обществения ни живот, а за действията си бъде разследван и съден!“ написа Мирчев.

По-късно във включване на живо във „Фейсбук“ Мирчев поясни, че става дума за българска компания, която внася машини за гласуване, компрометирани в свои версии на избори във Венецуела. Акцентира, че на последните избори не е имало независим одит на тези машини.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!