протест
Протести: ден 104

Протестиращите се събраха за пореден 104-и път на антиправителствен протест. Отново в триъгълника на властта – между Министерски съвет, Президентството и бившия Партиен дом се чува „Оставка”, „Мутри, вън”. Недоволните граждани палиха маски след изискването на здравното министерство от четвъртък всички да носят маски на открито.

Днес Отровното трио покани на работна среща основните извънпарламентарни сили с цел създаване на мрежа и работни механизми за защита честността на вота при предстоящите парламентарни избори. Мотивите за поканата са масовите злоупотреби в рамките на изборния процес в полза на управляващата партия и бездействието на правораздавателните органи при злоупотреба с това основно конституционно право.

След изработване на функциониращи механизми, които да попречат на изкривяването на изборните резултати, те ще бъдат оповестени публично, за да може всеки български гражданин да се информира или да се включи в защита на свободните честни избори в България, заявиха от Отровното трио.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!