протести

В 70-я ден на антиправителствен протест в центъра на столицата множеството е още по-разгневено от случилите се по-рано събития в и пред сградата на бившия Партиен дом, сега Народно събрание.

„70-ят ден на нашето недоволство се превърна в позор за управлението на Борисов, позор за България“, заяви от трибуната на протеста Арман Бабикян от „Отровното трио”.

Днес героите на деня са майките на деца с увреждания от „Системата ни убива”, които по-рано бяха изведени със сила от сградата на парламента.

„Диалози отдавна не водим, ултиматуми за тях”, заяви една от протестиращите майки, която беше извлачена също от сградата.

Хората се обърнаха и с призив към президента да разпусне НСО.

„Те днес допуснаха мирно протестиращи майки да бъдат изнасяни от сградата на Народното събрание, където те по право могат да присъстват“, заявиха от трибуната и припомниха влизането на въоръжени в сградата на президентството.

„Четмото и писмото са по-добри от пистолета“, обърна се адвокат Емил Георгиев от трибуната към премиера.

Протестиращите хвърляха яйца по сградата на парламента. По фасадата са разлепени бели, зелени и червени листа с написани на тях искания за оставка, лозунги за по-добър живот и държава, в която всеки може да следва мечтите си.

Минута след 21 часа и с мощни възгласи „оставка“ множеството тръгна на шествие към Орлов мост.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!