протести
Протести - ден 91

За 91-и пореден път недоволни граждани се събраха в триъгълника на властта – между Министерския съвет, Президентството и бившия Партиен дом. Исканията на протестиращите остават същите – оставка на правителството на Борисов, оставка на главния прокурор, служебен кабинет и честни избори.

„Най-вероятно резолюцията за България ще бъде гласувана така, както е вкарана, което е огромен шамар за Борисов – заяви тази вечер адв. Николай Хаджигенов – Ние ще постигнем целите си, това може да стане и на ден 92 или ден 93. Ще отправим поредното послание, което ще промени не само страната, а и Европа.“

Днес поздравихме ГЕРБ Оборище. От утре да се готвят т.нар. „Обединени патриоти“, ВОЛЯ и всички останали прислужници на мафията не само в София, но и в цялата страна. Използвайте въображението си, правете го в цяла България, призоваха от „Отровното трио“, след като протестиращите замеряха с яйца централата на ГЕРБ на „Оборище“.

Правосъдие без каскет

Тази вечер имаше протест и пред Съдебната палата, там гражданите се събраха за пореден път, организирани от „Правосъдие за всеки”. Протестът им беше под надслов ”Правосъдие без каскет”.

Протестиращите настоявахаза оставката на главния прокурор Иван Гешев, както и конституционни реформи, които ще премахнат фигурата главен прокурор.

Протестът продължи като шествие към сградата на Висшия съдебен съвет и Министерството на правосъдието.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!