формации парламент

Днес е „Ден за размисъл“ преди утрешния извънреден парламентарен вот. Забранена е политическата агитация и оповестяването на социологически проучвания за нагласите на избирателите. 

Съгласно Изборния кодекс не е разрешено да се публикуват данни от социологически проучвания, от допитвания до общественото мнение, както и от екзит пол за резултатите и нагласите на избирателите за подкрепа на определена партия или коалиция до приключването на изборния ден. Забраната се отнася и до профилите в социалните мрежи, като Фейсбук, Туитър, Вайбър, YouTube и др. доставчици на медийни услуги.

По график днес всички над 11 600 секционни комисии във страната ще получат машините за гласуване, хартиените бюлетини и изборните материали, за да оборудват помещенията за гласуване. Привечер те ще бъдат запечатани и ще са под полицейска охрана до отварянето на секциите утре сутринта.

Изборният ден във страната започва в 07.00 часа утре, втори октомври и ще продължи до 20:00 ч., или до изчерпване на чакащите да гласуват. Вотът в чужбина също започва в 7.00 часа местно време. Заради часовата разлика, още тази вечер ще започне гласуването в секциите в Нова Зеландия, след това ще отворят и тези в  Австралия и Япония.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук