Деница Симеонова Кадър: Нова нюз
Деница Симеонова Кадър: Нова нюз

Бях спокойна да видя, че в Министерски съвет днес влязоха Денков и Габриел, видя се, че тонът на разговора е смекчен. Диалогът се възобновява.Това каза по Нова нюз Деница Симеонова от „Продължаваме Промяната – Демократична България“.

„В началото на тежки преговори може би има повече емоции, но сега е моментът да се седне на масата и с мисъл за хората да се търси път напред“, добави тя.

Симеонова подчерта, че битката е за справедливост, а намерението на меморандума, предложен от ПП-ДБ, е било да даде начало на преговорите за бъдещото управление след ротацията на кабинета.

„Документът засяга съдебната реформа, борбата с корупцията, теми като сигурността на България. След тези емоции, които считам, че не трябва да коментираме, трябва да коментираме как ще решим важните въпроси в следващите 9 месеца“, посочи депутатката.

Тя вижда желание у Мария Габриел и акад. Денков да седнат заедно на масата. „Да покажат как тяхното сътрудничество до момента може да продължи. И Макрон се обърна към Денков и каза, че сме важни за сигурността и бъдещето на Европа. Вярвам, че двамата ще намерят отново подход в синхрон“.

Имаше много емоции и във и извън парламента. В крайна сметка те трябва да бъдат преодолени, коментира още Деница Симеонова.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук