Временната парламентарна комисия “Росенец” даде възможност на гражданите, организациите и медиите да зададат въпроси на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

Това ще се случва чрез имейл [email protected], на който заинтересованите могат да отправят своите питания.

“Ще направя всичко възможно всеки постъпил въпрос да бъде зададен на редовното заседание на председателстваната от мен Временна комисия за установяване на факти и обстоятелства относно незаконосъобразни действия и бездействия на компетентните органи на територията на Лесопарк “Росенец”, в района на нос Чукалята”, казва председателят на комисията и депутат от „Демократична България“ Калоян Янков.

Припомняме, че вчера комисията взе решение за изслушване на Ахмед Доган на следващото заседание. То е насрочено за 14-ти септември от 14 ч., ако парламентът не бъде разпуснат до тогава.

Предложението за това беше направено, когато се разбра, че Доган е използвал т.нар. Летен сарай на Росенец по няколко месеца всяко лято в периода от 2016 до 2020 г. без сградата да има необходимите разрешения за ползване.

Доган ще трябва да отговаря пред комисията за връзката му с базата на “Росенец” и по каква причина ползва имуществото там.

Калоян Янков обясни, че имуществото принадлежи на две фирми. Едната е с офшорен собственик, а другата е със собственост на подставени лица с фиктивен бизнес. Той посочи, че комисията е установила шест класически индикатора за пране на пари във връзка с “Росенец”.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук