комисия

Служебният министър на енергетиката Росен Христов ще бъде изслушан днес в Народното събрание. Изслушването е относно доставките на газ в България от 27 април 2022 г. досега и ще се отнася до цени, контрагенти, тръжни процедури. Христов ще отговаря пред депутатите по искане на ГЕРБ-СДС.

Депутатите ще обсъдят дали да задължат служебното правителство да представи всички законопроекти, за да може страната да получава плащания по Националния план за възстановяване и устойчивост.

Депутатите започват работата си днес с избор на постоянните парламентарни комисии. Те ще са 23.

В дневния ред е включен и проект на решение за задължаване на Министерския съвет в срок от седем дни да внесе в Народното събрание всички законопроекти, необходими за изпълнение на междинните етапни цели по Националния план за възстановяване и устойчивост. То е във връзка със срока 31 декември т.г. за подаванена на искане за второ плащане към Европейската комисия.

Предложението е внесено от ГЕРБ. Пак по искане на депутати от ГЕРБ, ще се проведе изслушване на служебния министър на енергетиката Росен Христов за доставките на газ в България от 27 април т.г. досега. Настоява се за информация за договорените цени, контрагенти и тръжни процедури.

В рамките на заседанието ще има и изслушване на управителя и Управителния съвет на Българска народна банка относно готовността на Република България за членство в Еврозоната.

Още вътрешнополитически новини – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук