народно събрание, борисов, вторник

Със 145 гласа „за“ премиерът Бойко Борисов беше задължен да се яви на 21.04 в парламента, за да представи Националния план за развитие и устойчивост на България.

Първоначално „за“ гласуваха 135 от депутатите от 45-ото Народно събрание. Това предизвика искане за повторно гласуване от страна на ГЕРБ. Последваха възгласи и викове в залата. На второто гласуване 145 от депутатите подкрепиха искането, а ГЕРБ се въздържаха.

Решението беше взето след разпалена дискусия, изпълнена с лични обиди.

Страхливецът Борисов, Джипко-Бибитков и още…

„Страхливецът Борисов днес не дойде за пореден път. Шофьорчето Борисов днес не дойде за пореден път. Джипко-Бибитков днес не дойде за пореден път. Прекрасно е, че той е ваш лидер, благодаря ви за това удоволствие“, каза председателят на ПГ на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов.

Думите на Йорданов бяха посрещнати с голямо недоволство от ГЕРБ – СДС, чиито депутати тропаха по банките.

„Преди да се разтропате, ще ви цитирам думи на човек, който стои сред вас, това са негови думи, така че си го изслушайте, а след това тропайте. Тома Биков: „Борисов не е диктатор, той е карикатура на диктатор. Второто е не по-малко вредно от първото“, каза Тошко Йорданов.

„Има такъв народ“ написаха лъжа в програмата си и ще бъдат наказани за тази лъжа отвърна на думите на Йорданов народният представител от ПГ на ГЕРБ – СДС Тома Биков.

Той посочи, че те като сценаристи също са казали много неща.

„Ако ще си четем кой какво е писал и говорил, писали сме доста неща всички. Вие като сценарист на едно от популярните шоута, сте написали доста неща. Написали сте доста статуси на вашия лидер. Един от тях твърди, че няма епидемия от коронавирус. Това беше само преди една година и ние не сме го забравили“, каза Биков.

Депутатът захапа Йорданов и по още една тема – тази за мажоритарните избори. „Преди само няколко дни буквално, преди само няколко седмици, твърдяхте, че единствената ви кауза е да въведете мажоритарни избори в два тура. Днес това не е така. Вие излъгахте.“. Това заключи Биков.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!