Кирил Ананиев,напусна парламента
Министърът на финансите в оставка - Кирил Ананиев

Министърът на финансите в оставка, който трябваше да бъде изслушан напусна парламента, след като депутатите от ГЕРБ-СДС не му позволиха да се изкаже. Те тропаха по банките и скандираха „Таня вън“, „Мутри вън“, „Оставка“ и „Мафия“.

Предизвиканият от тях хаос не позволи на министъра да отговори на въпроса относно състоянието на фискалния резерв, депозиран от парламентарната група на БСП. След като дълго време колебливо стоя встрани и след много бройните приканвания на Татяна Дончева да започне своето изказване, Ананиев отказа да говори в условие на неразбория и напусна парламента.

Поведението на депутатите беше предизвикано от това, че председателстващата заседанието Татяна Дончева от „Изправи се! Мутри, вън!“ не даваше думата на ГЕРБ за процедурно предложение.

В крайна сметка обаче в опит за възстановяване на реда на Димитър Главчев от ГЕРБ му беше позволено да излезе на трибуната, от която той упрекна Дончева, че нарушава правилата на парламента за водене.

Главчев също така настоя да бъде дадена възможност на вицепремиера в оставка Томислав Дончев да се изкаже по темата за плана за възстановяване с пари от ЕС.

Дончева призова квесторите да въведат ред в залата, но след като такъв не беше постигнат, тя прекъсна заседанието на парламента за 10 минути и свика Председателски съвет.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук