Мая Манолова
На снимката: Мая Манолова

Депутатите в 45-ото Народно събрание гласуваха създаването на специална временна комисия, която единствена цел ще бъде да направи проверка на предишното управление. 214 са депутатите, които подкрепиха това предложение. Тя ще бъде оглавена от Мая Манолова.

Думата „ревизия“ в името на комисията бе гласувано да бъде заменена с „проверка“.

Първоначалното предложение на „Изправи се! Мутри вън!“ беше комисията да се казва Временна комисия за ревизията, но по предложение на ДПС тя ще бъде за проверка. Целта на комисията е да установи дали са били извършвани злоупотреби при разходването на средства от Министерския съвет, министерствата, държавните органи и държавните предприятия.

Депутатите отхвърлиха предложението на ГЕРБ комисията да бъде постоянна и предложението на БСП да наложи мораториум върху решенията на Министерски съвет в оставка за сключване на договори за концесии и продажба на болници и друга държавна собственост.

Временната комисия се състои от 18 членове по трима от парламентарна група: Дани Каназирева, Тома Биков и Маноил Манев от ГЕРБ, Георги Георгиев, Иван Хиновски и Пламен Абровски от „Има такъв народ“, проф. Румен Гечев, Явор Божанков и Пламен Милев от „БСП за България“, Йордан Цонев, Сергей Кючуков и Адлен Шефкед от ДПС, Иван Димитров, Борислав Сандов и Калоян Янков от „Демократична България“ и Драгомир Ошаков и Андрей Вълчев от „Изправи се! Мутри вън!“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!