Десислава Атанасова
На снимката: Десислава Атанасова

Десислава Атанасова от ГЕРБ се обърна към американското посолство в профила си във фейсбук и поиска обяснение. Повод стана публикуван вчера във Facebook шеговит колаж от Венеция Ангова от „Продължаваме промяната“.  Той е озаглавен „ФК Магнитски – титуляри и резерви“ и показва снимките на досегашните санкционирани по закона и бъдещите. Ето какво написа Атанасова на страницата си:

„US Embassy Sofia, бихте ли обяснили на българската общественост дали сте оторизирали член на изпълнителния съвет на партия „Продължаваме промяната“ и заместник – председател на ПГ на ПП в 48-то НС – г-жа Венеция Ангова да определя списък на санкционирани в бъдеще по закона „Магнитски“ лица чрез профила си в социалните мрежи?
В случай, че Посолството на САЩ в България не е възлагало на г-жа Ангова подобна дейност, считам, че е необходимо да се разграничи от такъв тип лъжлива пропаганда, използвана в предизборната кампания от страна на ПП.
ГЕРБ – СДС призовава за спазване на добрият тон в предизборната кампания и остро осъжда манипулации от подобен вид“.

Колажът на Ангова
Колажът на Ангова

Публикувайки схемата в профила си във Фейсбук, самата Ангова е написала:

„Всяка прилика с действителни лица и събития е случайна. Историята продължава…“.

Дали американското посолство ще отговори на Десислава Атанасова, е въпрос с повишена трудност, но очевидно шегите и политическите закачки ще продължават до изборите на 2 април.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук