Mомиченце на една година почина в Ню Йорк, след като баба му го забрави на задната седалка на кола в продължение на осем часа, съобщават от местната полиция.

54-годишната жена е забравила да остави детето в детската му градина, докато пътувала за работа в понеделник.

„Приблизително осем часа по-късно жената отишла да вземе момиченцето от учебното заведение, когато разбрала, че през цялото време то е стояло в автомобила“, посочват органите на реда.

Детето веднага било закарано в болница, където за жалост констатирали смъртта му. Все още не е ясно дали ще се повдигнат обвинения по случая.

„Това е 15-ото дете, загинало в нагрято превозно средство тази година“, посочва сайтът NoHeatStroke.org, управляван от преподавател в държавния университет в Сан Хосе, който проследява подобни смъртни случаи.

Температурата в Смиттаун, където се случил инцидентнът, била 28 градуса. Температурите в колите могат да се покачат с 20 градуса само за 10 минути. А често това е достатъчно, за да причини хипертермия. Температура на дете се повишава от три до пет пъти по-бързо от тази на възрастен и то може да умре, когато телесната му температура достигне 41,6 градуса, коментират от Националната администрация за безопасност на магистралния транспорт.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук