Димитър Атанасов, Шъра
На снимката: Директорът на ОДТ "Апостол Карамитев" Димитър Атанасов

Театрите трябва да си помагат, особено във времена като тези. Има много добри практики, които ще се опитам да приложа и тук – в димитровградския театър. Това каза новият директор на Общински драматичен театър „Апостол Карамитев“ – Димитровград Димитър Атанасов специално за ДЕБАТИ.БГ.

„Не искам да бъда съдникът, който казва какво не се е случвало както трябва в театрите досега. Искам да подходя положително към ситуацията и към управлението на театър „Апостол Карамитев“. Смятам, че когато се създаде приятна работна среда, нещата ще тръгнат в добра посока“, коментира той.

Атанасов е третият театрален директор от класа на Леонард Капонн. Попитан дали в този факт трябва да се търсят зависимости, Димитър Атанасов отговори така:

„Зависимостта е в това, че и тримата сме завършили „Артмениджмънт“ в академията в Пловдив. Не само ние, доста хора от актьорския ни клас също завършиха тази специалност. Зависимост може да се търси и като опит, защото наблюденията ми върху работа им са полезни и ми дават самочувствието, че и аз мога да се справя с тази нелека задача“.

Директорът на димитровградския театър обърна внимание на факта, че голяма част от директорите на подобни структури в страната не са в добри взаимоотношения. По думите му доброто партньорство между него и другите двама директори от класа на известния режисьор и преподавател, ще бъде добър пример и за останалите.

„Важното е да се работи и да се търси стойностна продукция. Трябва и зрителите и актьорите и служителите да бъдат удовлетворени. Този баланс ще търся. Може би е борба с вятърни мелници, но само времето ще покаже“, каза директорът.

Ако искате да разберете кои са другите двама директори от класа на Леонард Капон, какво мисли Димитър Атанасов за „зеления сертификат“ и как смята да събере трупа за ръководения от него театър – четете цялото интервю в утрешния ден.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук