Министърът на здравеопазването освободи директора на Фонда за лечение на деца д-р Мариета Райкова след по-малко от година на поста.

Информацията съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Тя е посочила лични причини, които здравният министър Кирил Ананиев е уважил.

Райкова пое фонда миналия септември, след като беше уволнена предишната директорка – д-р Тинка Троева, която пък се задържа на горещия стол едва половин година.

Напускането на Райкова идва дни, след като здравното министерство обяви намеренията си от началото на следващата година Комисията за лечение в чужбина и Фондът за лечение на деца да преминат към Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) и така една институция да бъде отговорна за лечението на български граждани в чужбина.

От  здравното министерство обещаха да дадат повече информация за управлението на фонда в петък.

Фондът за лечение на деца често сменя директорите си. Предишната шефка д-р Тинка Троева беше освободена след само 8 месеца на поста, със заповед на здравния министър, поради системно нарушаване на нормативната уредба.

Троева пое ръководният пост през март, след като тогавашният директор проф. Владимир Пилософ напусна поста по искане на служебния здравен министър д-р Илко Семерджиев.

След смяната бе съобщено, че във Фонда са открити нарушения. Проф. Пилософ бе директор на Фонда за лечение на деца по-малко от година.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!