Радослав Сотиров
на снимката: Радослав Сотиров

Директорът на ОДМВР-Бургас Радослав Сотиров подаде оставка. От изказване на вътрешния министър Младен Маринов стана ясно, че тя е било поискана от премиера Борисов. По-рано днес кметът на Бургас Димитър Николов определи като грешка действията на полицията за това, че са спрели достъпа на български граждани до плажа в Росенец.

„Преди малко министърът на вътрешните работи ми се обади и ми каза, че заедно с премиера, са обсъдени действията ни на място. Като ръководител на мероприятието и в качеството си на ръководител на ОДМВР – Бургас, ще поема тази отговорност като си подавам оставката. Искам да благодаря на всички колеги, които изключително професионално си свършиха работата – при тези температури се държаха мъжки и достойно“, заяви пред журналисти ст. комисар Сотиров.

Проблем възникна днес сутринта, когато полицията не допусна протестиращите от „Демократична България“ до плажа, на който бяха привържениците на ДПС. Христо Иванов имаше разрешение за мероприятие там и в разговор с кмета го попита защо полицията го е излъгала, че няма да има друг протест, след като той е имал информация. Кметът заяви, че го отчита като грешка и че ще помоли да бъдат допуснати всички български граждани, които искат да отидат на плаж в Росенец. След тези думи на кмета, всички протестиращи, които се бяха събрали пред общината в Бургас тръгнаха отново към Росенец и заявиха, че ако не бъдат допуснати, ще блокират пътя Созопол-Бургас.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!